Gestolen slijptol en boormachine op Marktplaats

vrijdag 10 juni 2016

Deest - Donderdagavond 9 juni is een 25-jarige man uit Deest aangehouden omdat hij gestolen gereedschap te koop aanbood op Marktplaats. De eigenaar van de spullen had zelf ontdekt dat zijn gereedschap te koop werd aangeboden.

De eigenaar ging eerst zelf kijken, en toen hij had vastgesteld dat het inderdaad om zijn gereedschappen ging alarmeerde hij de politie. Die kwam ter plaatse en hield de man aan op verdenking van heling. De verdachte verklaarde de spullen van iemand anders te hebben gekocht.

De boormachine en slijptol van het merk Stihl waren op 23 mei gestolen vanuit een busje geparkeerd in Druten. Om bij de spullen te komen was een ruit van het busje ingeslagen.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en vrijdag na verhoor heengezonden. De gereedschappen zijn terug naar de rechtmatige eigenaar.

Op verkoopsites worden regelmatig gestolen spullen te koop aangeboden. Het is belangrijk om hier alert op te zijn. Ook gebeurt het regelmatig dat mensen via deze weg ongemerkt in bezit komen van gestolen waar en zich daardoor schuldig maken aan heling. Het in bezit hebben van gestolen spullen is strafbaar, ook als u zich niet bewust was van de herkomst van de spullen. Algemene vuistregel is, als iets (qua prijs) te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook en is extra argwaan zeker op zijn plaats!

Kijk bij aanschaf van fietsen altijd eerst op www.fietsdiefstalregister.nl

 

2016285098

 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wageningen | 112 alarmeringen Wageningen | Goedkoop Tanken in Wageningen | Supermarkten in Wageningen | Weerbericht Wageningen