Speurwerk leidt tot ontdekking drugslab

maandag 31 oktober 2016

Andelst - Ouderwets maar gedegen speurwerk door de politie leidde afgelopen weekend tot de ontdekking van een drugslab voor synthetische drugs in Andelst. Intussen zijn er twee verdachten aangehouden. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit.

Surveillerende agenten zagen afgelopen weekend verdachte bewegingen rondom een bedrijfspand aan de Industrieweg in Andelst en stelden een nader onderzoek in. Zo waren er personen in een pand gezien op ongebruikelijke tijdstippen. Ook waren er voertuigen in de buurt gezien die de agenten het gevoel gaven dat er iets niet pluis was. 

Daarop werd in samenwerking met agenten van de Landelijke Eenheid verder onderzoek gedaan wat leidde tot de ontdekking van een lab voor synthetische drugs in het pand in Andelst. Agenten troffen daar onder meer vaten met (resten van) producten die gebruikt worden bij het maken van Amfetamine. Gedurende het onderzoek werden twee mannen aanhouden in Andelst en Tiel. Beiden zitten voorlopig vast op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. 

De ruimte waar de vaten stonden is onderzocht door de Landelijke Faciliteit Ontruimingen van de politie in samenwerking met de brandweer. Nadat was vastgesteld dat er verder geen gevaar was voor de omgeving is het lab ontruimd.

(2016534715) ^PK

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wageningen | 112 alarmeringen Wageningen | Goedkoop Tanken in Wageningen | Supermarkten in Wageningen | Weerbericht Wageningen