Politie en bewoners Veenendaal oefenen met heterdaadaanhouding inbrekers

woensdag 4 januari 2017

Veenendaal - Volgende week werken politie en bewoners van de wijk Noordoost samen bij een oefening in het aanhouden van één of meer inbreker(s).

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook Burgernet en WhatsApp Buurtpreventie deelnemers gevraagd om mee te doen en de politie actief te bellen bij een verdachte situatie.

Als u ook in de wijk Noordoost woont, kunt u nog meedoen aan de oefening door u aan te melden via Burgernet.nl. Bewoners van de wijk Noordoost wordt gevraagd om volgende week extra alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. 1-1-2 meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel en gericht de juiste kant op gaan en daardoor inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Over Burgernet

Natuurlijk kan iedereen in Veenendaal zich aanmelden voor Burgernet. In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt. 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wageningen | 112 alarmeringen Wageningen | Goedkoop Tanken in Wageningen | Supermarkten in Wageningen | Weerbericht Wageningen