Oproep getuigen voor poging straatroof

zaterdag 20 mei 2017

Rhenen - Op zaterdag 20 mei werd een 71-jarige man en een 67-jarige vrouw uit Houten bijna slachtoffer van een beroving op de Cuneralaan. De man kon de dader afweren en die ging er vandoor. De politie zoekt getuigen, waaronder een groep van zo’n acht wielrenners die getuigen waren van het incident.

Rond 11.40 uur liepen de man en vrouw op de Cuneralaan. Toen zij net onder de brug van Rhenen-Kesteren doorliepen kwam een jongeman op hen af. Hij toonde een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De man liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en weerde de berover af. Die ging er rennend vandoor naar de Zwarteweg. Hier stond een donkerblauwe auto klaar, waar de dader instapte. In de auto zat nog een andere jongen. Deze auto reed vervolgens weg in de richting van het station Rhenen.

Signalement dader

Ongeveer 16-18 jaar oud, blanke huidskleur, lichtkleurige ogen, 1.85 meter lang, slank postuur, egale huid, geen baardgroei. Hij droeg een donkere jas op heuphoogte.

De politie doet onderzoek en zoekt getuigen, onder andere de groep wielrenners die tijdens de poging beroving passeerden. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort, via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wageningen | 112 alarmeringen Wageningen | Goedkoop Tanken in Wageningen | Supermarkten in Wageningen | Weerbericht Wageningen